شاخص گرسنگی ایران به پنج کاهش یافته است
سرپرست سازمان حفظ نباتات ایران گفت: ایران در 30 سال گذشته در زمینه امنیت غذایی پیشرفت خوبی داشته است به طوری که از دهه 1990 شاخص گرسنگی جهانی کشورمان از 8.5 به پنج کاهش یافته است.
1397/02/29

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان حفظ نباتات، مهدی قائمیان در همایش امنیت غذایی باکو که از سوی موسسه دولتی تامین امنیت غذا جمهوری آذربایجان و مشارکت اتحادیه اروپا و بانک جهانی با حضور مسئولان و نمایندگان چند کشور و نهاد بین برپا شده است، افزود: ایران موفق‌ترین کشور در کاهش شاخص گرسنگی در خاورمیانه است .

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی، در تولید محصولات عمده کشاورزی از جمله گندم، سبزیجات، مرغ، خرما و سیب‌زمینی در رده 20 کشور اول قرار می‌گیرد .

سرپرست سازمان حفظ نباتات ایران خاطرنشان کرد: عمده تولیدات جمهوری اسلامی ایران گندم، خرما، پسته، فندق، خاویار، گوجه‌فرنگی، گوشت و شیر است و کشورمان بزرگترین صادر کننده خاویار و پسته دنیاست.

وی با اشاره به این که ادویجات و سبزیجات نیز از سایر محصولات صادراتی ایران است، گفت : مشتریان عمده محصولات کشورمان چین ، ترکیه ، عراق ، هند و قطر هستند.

به گفته قائمیان هدف مهم وزارت جهاد کشاورزی خودکفایی در محصولات شامل گندم، جو، ذرت، دانه‌های روغنی، چغندرقند، گوشت قرمز و سفید و شیر و تخم مرغ است که از این میان گندم در راس قرار دارد .

وی یادآور شد : در سال 1979 واردات مواد غذایی ایران اگر چه 65 درصد بوده ولی اکنون تولیدات سبد غذایی کشورمان به 70 درصد رسیده است و برای رسیدن به خود کفایی، تمام تلاش‌ها برای افزایش محصولات کشاورزی صورت گفته و در حال انجام است.

سرپرست سازمان حفظ نباتات گفت: برای افزایش کمیت محصولات کشاورزی، به جای افزایش زمین‌های زراعی، وزار ت جهاد کشاورزی با استفاده از شیوه‌‌های مختلف سعی در افزایش بهره‌وری دارد و یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه بهبود سیستم‌های آبیاری برای رساندن آب گرانبها به کشاورزان است.

قائمیان تاکید کرد: برای افزایش کیفیت محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با کمک سایر وزارتخانه‌ها از جمله وزارت بهداشت طرح ملی عظیم را با عنوان ارتقای سلامت محصولات کشاورزی را تهیه کرده و آن طرح در حال اجراست و اجرای این طرح منتهی به صدور گواهی سلامت با استفاده از کد 16 رقمی خواهد شد که نشان دهنده کد محصول کشاورزی سالم و آماده مصرف است . 

بنابر این گزارش، شاخص گرسنگی، کـشورها را بـراساس مقیاس صفر تا 100 رتبه‌بندی می‌کند که صفر بهترین امتیاز (نبـود گرسـنگی) و 100 بـدترین امتیاز است.
میزان شاخص گرسنگی کمتر از 10 به معنای قرار گرفتن در ردیف کشورهای با گرسنگی کم است.
تعداد مشاهده خبر81 بار
تصاویر مرتبط


مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
 
آدرس پست الکترونیکی شما
   
شماره تلفن
توضیحات
 
تغییر کد امنیتی
کد امنیت
 
کلیه حقوق این سایت متعلق به وزارت جهاد کشاورزی می باشد
Powered by DorsaPortal